slide5

Niki története

Niki? – 13 éves❗️ magyar vizsla?

Az MRI lelet alapján nyaki szakaszon több helyen a porckorong előboltosulását, illetve gerincvelő kompressziót állapítottak meg.?

2021.05.07-én találkoztunk először, aznap el is kezdtük a kezelést. Ekkor már bénulásos állapot lépett fel nála?‍? (csak a fejét tudta megemelni, mozgatni).
A terápia során fontos volt napi szinten átmozgatni az ízületeit a gyors izomsorvadás miatt?, illetve az esetleges mozgásbeszűkülés miatt is (ugyanakkor nem utolsó sorban fontos a megfelelő bélműködés érdekében?).

A nyaki szakaszon lézeres kezelést alkalmaztunk.?
Ezen kívül a lehetőségeket maximálisan kihasználva fizioterápia mellett Niki és gazdája akkupunktúrára is járt.?

Kb. 1 hónapba telt, hogy újra lábra álljon, ezalatt megfigyelhető volt a fokozatos javulás.? Először csak felkönyölt, aztán már átfordult a másik oldalára, majd elkezdte beigazítani maga alá a hátsó lábait és ebből a pózból kinyomni magát. A hátsó testfél erősebb volt?, mikor még a mellsőkkel nem tudta megtartani magát, így előfordult, hogy megbicsaklott a lába.

Az első videó jún. 16-án készült, az első alkalmak egyike, (amit sikerült elcsípni) amikor elkezdett önállóan menetelni titokban.?
Napról-napra ügyesebben, mindig egyre többet mászkált a kertben, visszatért a bénulás előtti szokásaihoz.?

Később a gazdi víz alatti futószalag hiányában beszerzett neki egy medencét?‍♀️, mivel a szárazföldön végzett mozgással ellentétben a víz felhajtóerejének köszönhetően nem kell a teljes test súlyát tartania, így könnyebben tud mozogni, erősíteni. Finomsággal jól motiválható?, időben már a tornát is egyre jobban bírja?️‍♀️.
Jelenleg itt tartunk?

Nézzétek meg ezt a rövidke videót, micsoda eredményt sikerült elérni Nikivel és gazdijával közösen sok-sok munkával és kitartással, közben megküzdve a hihetetlen melegrekordokkal is☀️?

 

Eseteim

  • Kategória

    Neurológia

  • Kezelés típusok

    • Megelőzés
    • Konzervatív terápia
    • Utókezelés
További esetek